Ota yhteyttä
Kimmelux turvalasituotteet

Meistä

MEISTÄ

Uusin luku Kimmeluxin tarinassa alkoi siitä, missä yritys oli melkein tuhoutua. Joensuulaisella kodin-, turva- ja luodinsuojalasien valmistajalla on takanaan jo yli parinkymmenen vuoden kokemus lasimarkkinoilta. Vaikka Kimmeluxin lasituotteita on aina valmistettu laidasta laitaan, yrityksen rasitteena oli kuitenkin pitkään maine pelkkänä tuulilasiliikkeenä. Viimeinen naula Kimmeluxin arkkuun oli koko maailmaa ravisuttanut koronapandemia, joka keskeytti yrityksen tuotannon - Kimmelux ajautui konkurssiin vuoden 2021 syksyllä.

Loppu oli kuitenkin uuden alku. Joensuulainen yrittäjäkolmikko Jarkko Tarnanen, Mika Saarelaisen ja Anssi Hyttinen tajusivat Kimmeluxin arvon: yrityksestä löytyvät jo valmiiksi lasinvalmistuksen ammattilaiset, laaja tuotevalikoima ja valtakunnallisesti hyvä maine. Pohja uuden kehittämiselle oli sen verran vakuuttava, että Kimmelux oli syytä pelastaa.

Niinpä miehet tarttuivat tilaisuuteen. Heidän perustamansa Sa-Ta-Hy Oy osti Kimmeluxin liiketoiminnan ja herätti yrityksen uudelleen henkiin vain vajaassa neljässä kuukaudessa.

Kun yrityskauppoja hierottiin, kolmikolla oli yksi ehdoton ehto: Kimmeluxin tulee säilyä yrityksen brändinimenä. Ja niin siinä kävi, että helmikuussa 2022 tuotantokoneet käynnistettiin uudelleen, ja suurin osa vanhoista työntekijöistä palasi takaisin töihin. Kimmeluxin tarina siis jatkuu, nyt leveämmillä harteilla ja uusia kehittämisideoita puhkuen.

Kimmeluxin suurin voimavara löytyy työntekijöistä. Lasinvalmistus on tarkkaa ja vaativaa työtä, ja ilman vanhojen työntekijöitä ei Kimmelux olisi voinut nousta tuhkasta näin nopeasti. Koska suoraa lasialan koulutusta ei Pohjois-Karjalassa ole, Kimmelux haluaa ottaa myös kasvattajan roolin - uudet tulokkaat pääsevät opettelemaan konkareiden rinnalla lasin valmistusta ja asentamista, ja harjoittelijat ovat yritykseen enemmän kuin tervetulleita.

Tarkoituksena onkin kasvattaa Kimmeluxin työntekijöiden määrää nykyisestä kuudesta pariinkymmeneen seuraavan viiden vuoden sisällä.